Waarom kiezen voor een responsive website?
70% van alle corporaties die bij het event De Digitale Corporatie was heeft geen responsive website, blijkt na een inventarisatie van Batavia Groep. Verreweg de meeste websites zijn dus nog niet geschikt voor mobiele bezoekers die de site met hun smartphone willen bekijken.

Responsive beter voor SEO

  • Google heeft bekend gemaakt dat ze een website anders gaan ranken als deze niet goed geconfigureerd is voor smartphone gebruikers.

Content makkelijker delen

  • Bij een responsive website wordt er maar één URL gebruikt, in plaats van twee URL’s als er een aparte mobiele website is met eigen URL’s zoals bijvoorbeeld m.corporatie.nl. Huurders en woningzoekenden kunnen de content op die manier makkelijker gebruiken en delen.

Beter te indexeren

  • De Googlebot hoeft de pagina’s maar één keer te crawlen, zodat Google een groter gedeelte van de website kan indexeren én dus actueel kan houden.

Minder duplicate content

  • Omdat bezoekers de website via één URL bezoeken heeft uw corporatie minder last van duplicate content.

Statistieken makkelijker bij te houden

  • Met één website is het makkelijker om de statistieken bij te houden, dan voor meerdere URL’s van de gewone en mobiele website.

Content in één CMS 

  • Een responsive website bespaart tijd: de webredacteur van uw corporatie hoeft de content maar op één plek bij te houden.

Mobiel gebruik neemt toe

  • Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat ruim 70% van de 12- tot 75-jarigen in 2013 zijn of haar mobiele telefoon gebruikten om te internetten. En dat percentage zal in de toekomst alleen maar toenemen.

Google beveelt responsive aan

Klaar voor nieuwe devices

  • Een responsive website is een investering voor de toekomst. Uw corporatie is voorbereid op de komst van nieuwe devices met andere schermformaten. Met relatief kleine aanpassingen is de site ook voor nieuwe devices geschikt.

Corporatie De Zaligheden kiest ook voor responsive: naast het Vastgoedportaal VIM, gaan we ook het Aanbodportaal en een compleet nieuwe responsive website implementeren.

<Macro: (,)>