Heuvelrug Wonen gaat aan de slag met PAM
Heuvelrug Wonen is bezig met het professionaliseren van haar vastgoedstrategie en kiest daarom voor het Portfolio- en Assetmanagement model (PAM) van Batavia Groep. Belangrijke reden van Heuvelrug Wonen om voor het PAM te kiezen, is de constante stroom aan ontwikkelingen op het gebied van wetgeving. Thea Korten, manager Strategie en Beleid bij Heuvelrug Wonen legt uit: "De belangrijkste ontwikkelingen van dit moment zijn vastgelegd in de nieuwe Woningwet van 1 juli 2015. Eén van de grote opgaven voor corporaties voor het komende jaar, is de scheiding DAEB en niet-DAEB. PAM moet ons helpen de keuzes die we daarin maken, te begrijpen en te onderbouwen.”

"Daarna verwacht ik PAM structureel in te kunnen zetten bij portefeuillemanagement en bij het realiseren van onze duurzaamheidsambities en prestatieafspraken."

De verwachtingen zijn hoog
Heuvelrug Wonen verwacht dat PAM de stap om verschillende mogelijkheden in vastgoedsturing te onderzoeken vergroot en dat het de drempel verlaagt om meer mogelijkheden op een rij te zetten en scenario’s uit te werken. Thea: “We verwachten als organisatie dat we PAM heel goed kunnen gebruiken bij het maken van verschillende (wens) portefeuilles en scenario’s. In 2016 zullen die vooral gericht zijn op de te maken keuzes in de scheiding DAEB en niet-DAEB. Daarna verwacht ik PAM structureel in te kunnen zetten bij portefeuillemanagement en bij het realiseren van onze duurzaamheidsambities en prestatieafspraken.“

Tip van Thea
Als tip wil Thea meegeven: “Blijf PAM zien als het programma dat je ondersteunt bij het maken van vastgoedkeuzen en zie PAM niet als een financieel rekenprogramma, of als het programma dat de inhoudelijke keuzes voor je maakt. Zie PAM als het programma dat aan vastgoedkeuzes een financiële onderbouwing op hoofdlijnen meegeeft. Een financiële onderbouwing maakt de inhoudelijke keuze sterker.”