Het kan niet zo zijn dat een Huurdersportaal niet optimaal werkt op een kleiner, roterend scherm. Bijvoorbeeld op de smartphone die uw huurder met z'n vingers bedient, in plaats van de gebruikelijke muis voor de traditionele PC. Daarom heeft Batavia Groep het Huurdersportaal toegankelijk gemaakt voor elk apparaat, dus óók voor smartphones.

Mobiel internet
Voor woningcorporaties is het belangrijk dat hun site goed werkt op een smartphone. Steeds meer mensen surfen tenslotte over het web via hun mobieltje, dus ook huurders van woningcorporaties. Uit cijfers van het CBS blijkt dat van de 12,4 miljoen Nederlandse internetgebruikers 60% mobiele apparatuur gebruikt om te internetten. Van deze mobiele internetters gebruikt 47% een smartphone om online te gaan.

Waarom een dure mobiele site of app?

Veel corporaties hebben ons de laatste tijd al gevraagd of wij naast een 'gewone' website, ook mobiele sites bouwen. Ons antwoord: waarom een dure mobiele site of zelfs een App laten ontwikkelen? Als het doeltreffender kan met Responsive webdesign?

Responsive webdesign
Met het concept Responsive webdesign past de website zich aan het apparaat aan. De content blijft hetzelfde, alleen de presentatie en bediening is anders. Zit uw huurder achter de PC met een groot computerscherm? Dan ziet hij het Huurdersportaal met alles erop en eraan. Maakt hij de browser kleiner? Ook dan past de site zich automatisch aan.

Huurdersportaal op smartphone
Bezoekt uw huurder het portaal via zijn smartphone? Dan krijgt hij alle functionele elementen voorgeschoteld en past de vormgeving zich vloeiend aan het beeldscherm aan. Zo dienen huurders ook gemakkelijk reparatieverzoeken in via hun mobiele telefoon.

Voordelen responsive webdesign

  • Huurdersportaal vanuit één systeem te beheren
  • Één lay-out in eigen huisstijl
  • Geen speciale installatie nodig (zoals bij Apps)

Efficiënter en financieel aantrekkelijker

Lead web developer Marcel Wijnands heeft zich gericht op het responsive maken van het Huurdersportaal. "Er zijn veel telefoons op de markt met verschillende besturingssystemen. Het is een behoorlijke investering om voor zowel iOS, Android, als Windows een App te laten ontwikkelen. Het is slimmer om ervoor te zorgen dat je website of portaal gewoon goed werkt via de browser van een mobiele telefoon. Het is efficiënter en financieel aantrekkelijker om met een responsive site te werken. Als woningcorporatie bespaar je bovendien tijd door het portaal vanuit één systeem te beheren", zegt Marcel Wijnands.

<Macro: (,)>