Pizza Dev Night
Geen branche verandert sneller dan de IT-branche. Het is dan ook goed om bij te blijven met de laatste technieken. Bij Batavia Groep werken de developers graag met de laatste technieken op gebied van software ontwikkeling, dus dat is geen probleem.

Zelf ben ik werkzaam als Lead web developer en om te zorgen dat het team van developers op de hoogte blijft van de laatste technieken en werkwijzen, organiseren we één keer per maand de zogenaamde 'Pizza Dev Night'. Op deze middag/avond is er ruimte voor het team om eens rustig bij te praten over nieuwe technieken of andere leuke dingen (die wel enigszins met software-ontwikkeling te maken hebben). Tussendoor eten we met z’n allen ‘natuurlijk’ pizza, of bij uitzondering iets anders lekkers

We hebben het over één of meerdere onderwerpen met betrekking tot software-ontwikkeling, en af en toe verzinnen we ook een kleine opdracht dat betrekking heeft op die onderwerpen. In groepjes proberen we de opdracht uit te voeren en daarna gezamenlijk te bespreken. Dit levert altijd leuke discussies op!

Gezamenlijke open source-projecten
Ook is er tijdens de 'Pizza Dev Night' ruimte om het te hebben over hobbyprojecten of bijvoorbeeld gezamenlijke open source-projecten. We zijn bijvoorbeeld een open source-project gestart met de naam Watchtower. Dit is een monitoring tool voor servers, services, websites, etc. Het is voor iedereen mogelijk om dit project te volgen en te participeren via GitHub.

De 'Pizza Dev Night' helpt ons om als team constant te blijven ontwikkelen, om samen te komen en op één lijn te blijven zitten. Zo wil Batavia Groep hét innovatieve software- en adviesbureau blijven!