Het intranet van de toekomst..
..is nu beschikbaar en heet Slack

Een mailtje met daarin een korte vraag aan collega’s en voor je het weet ontstaat er een conversatie met een onophoudelijke stroom aan mailtjes tot gevolg. Herkenbaar? Bij Batavia Groep is dit probleem sinds kort verleden tijd. Sinds een paar maanden maken wij namelijk gebruik van Slack als “intranet” voor onze interne communicatie. Dit heeft onze wereld behoorlijk op zijn kop gezet. Waarom is dit programma, dat door miljoenen mensen wereldwijd wordt gebruikt, in een hele korte tijd zo ongelooflijk populair geworden?

Slack in een notendop
Het geheim van Slack is dat berichten op een heel eenvoudige manier gedeeld kunnen worden, via een PC of via een App. Je kunt Slack misschien het beste omschrijven als een (zeer) uitgebreide versie van een chatroom, waarin je groeps- en privégesprekken voert en bestanden deelt. Wil je direct in contact komen met een collega? Dan stuur je een direct message. Wil je informatie delen met een complete afdeling? Dan creëer je een open kanaal. Doorgaans heeft elke afdeling en ieder project zijn eigen kanaal. Bijvoorbeeld het kanaal van het team marketing, waarin alle berichten van marketing verschijnen. Indien jij als medewerker geïnteresseerd bent in de marketing berichten, dan abonneer je op dat kanaal. Zo krijg je als Slack-lid alle berichten van de kanalen waarin jij geïnteresseerd bent. Het is ook mogelijk om Slack uit te breiden met een Twitter integratie. Op basis van een bepaalde # (bijvoorbeeld #woningcorporatie) worden berichten in een apart kanaal verzameld. Heel handig om zo te zien wie er over je twittert.

Slack_BataviaGroep_500px.jpg
Batavia Groep - Slack

Een hecht team
Het gevolg is dat wij als Batavia Groep nog nooit zo open zijn geweest; alle nieuwtjes staan direct online en medewerkers reageren op elkaars berichten. Slack heeft onze interne banden versterkt en het team nog hechter gemaakt. Waarom nog een duur intranet aanschaffen als je kunt werken met Slack? Er zijn verschillende prijzen, maar de gratis versie is prima voor de gemiddelde corporatie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Slack in combinatie met het Klantvolgsysteem? Neem contact op met Steef Bakker voor meer informatie.