Vastgoedportaal Bo-Ex succesvol gekoppeld aan Dynamics-Empire
Woningcorporatie Bo-Ex maakt al geruime tijd gebruik van het VIM Vastgoedportaal van Batavia Groep. Dit portaal was gekoppeld aan het primaire systeem Omega, maar op 21 december van dit jaar ging Bo-Ex over naar het nieuwe Dynamics-Empire systeem. Het VIM Vastgoedportaal van Batavia Groep moest dus over worden gezet naar de nieuwe omgeving. De afgelopen weken hebben we, in samenwerking met Bo-Ex, hard gewerkt om het VIM Vastgoedportaal over te zetten naar de nieuwe omgeving en dat is gelukt; Bo-Ex is succesvol gemigreerd naar de nieuwe omgeving! Daarbij is ook aan de belangrijkste wens van Bo-Ex voldaan; ervoor zorgen dat alle bestaande functionaliteiten behouden bleven.

"Dat maakt de combinatie VIM Vastgoedportaal-PAM het meest complete pakket voor informatie, analyse en beleidsvorming rondom vastgoed in onze sector"

Het meest complete pakket
De behoefte aan een huurdersportaal (Mijn Bo-EX) was vijf jaar geleden één van de redenen om te starten met het VIM Vastgoedportaal van Batavia Groep. Wouter Schepers, adviseur Strategie & Beleid bij Bo-Ex: “Daarnaast was er behoefte aan een Vastgoedinformatie- en analysemodel én aan vertaling van strategie naar tactisch en operationeel niveau, in de vorm van complexbeheerplannen. Het is van belang dat breed in de organisatie kennis genomen wordt van het beleid en de feiten rondom ons vastgoed. Met de introductie van het Portfolio en Assetmanagement model (PAM) afgelopen september is daar ook nog eens een, meer specialistisch, vastgoedsturingsmodel tegenaan gezet. Dat maakt de combinatie VIM Vastgoedportaal-PAM het meest complete pakket voor informatie, analyse en beleidsvorming rondom vastgoed in onze sector.”

Tip van Bo-Ex
Als tip aan andere woningcorporaties wil Wouter meegeven: “Zet in op maximaal inzicht in je eigen woningen. Níet omdat cijfers alles moeten bepalen, wél omdat daar veel van geleerd kan worden en het scherpere besluiten en verantwoording mogelijk maakt.”