Kleine en grote aanpassingen
Nog steeds komen er vragen dat resulteert in kleine en grote aanpassingen aan het VIM Vastgoedportaal. Recentelijk hadden we weer zo’n vraag om een kleine aanpassing, dat direct door de VIM community als een spons werd opgezogen.

Tijdens een VIM Vastgoedportaal implementatie ontstond de vraag om energiecertificaten in het VIM Vastgoedportaal te ontsluiten. Het ontsluiten van documenten kan het VIM Vastgoedportaal al, als deze maar in het VIM Vastgoedportaal waren geüpload of ergens op het intranet staat. Maar deze energiecertificaten moesten bij een webservice van een andere leverancier opgehaald worden. De aanpassing in de standaard code was klein en kon daardoor in de huidige sprint al meteen worden meegenomen.

De klant was hier zeer content mee, omdat de plattegronden niet meer stuk voor stuk hoefden te worden geüpload en omdat ze altijd actueel zijn.

Door deze aanpassing is er in de inrichting de volledige vrijheid ontstaan om documenten via het VIM Vastgoedportaal te ontsluiten, ongeacht waar ze vandaan komen, zolang het VIM Vastgoedportaal er maar bij mag komen. Nadat de update was uitgebracht, werd deze mogelijkheid direct gebruikt voor een VIM Vastgoedportaal dat bij Batavia Groep gehost wordt om woning plattegronden vanaf een webservice te ontsluiten. De klant was hier zeer content mee, omdat de plattegronden niet meer stuk voor stuk hoefden te worden geüpload en omdat ze altijd actueel zijn.

Relevante informatie voor woning en complex
Ook kwam er direct na de release de vraag of er ook DISKIS documenten op deze manier ontsloten kan worden. Ook deze kunnen ontsloten worden, mits er maar een relatie met het niveau bestaat waar op ze getoond moeten worden.

Omdat het nu mogelijk is om documenten uit andere bronnen te ontsluiten, kan het VIM Vastgoedportaal verder ingericht worden als portaal waarin alle relevante informatie voor de woning en complex gehaald kan worden. En niet voor de alleen voor de medewerker die gebruik maakt van het VIM Vastgoedportaal, maar ook de huurder die gebruik maakt van het huurdersportaal.