VIM ontzorgt – deel 2
De 20 manieren waarop het VIM Vastgoedportaal corporaties ontzorgt

Het VIM Vastgoedportaal wordt door steeds meer corporaties gebruikt; inmiddels gaan we richting de 60 corporaties en daar zijn we trots op! VIM wordt door corporaties voor verschillende doeleinden gebruikt. Tijdens de VIM Klantendag op 6 oktober 2016 gaan we uitgebreid in op de brede mogelijkheden van het portaal en tonen we voorbeelden uit de praktijk. Welke 20 problemen lost het VIM Vastgoedportaal op en op welke manieren kan het VIM Vastgoedportaal worden ingezet?

In "VIM ontzorgt - deel 1" verklapten we alvast de eerste 5 van de 20 oplossingen die het VIM Vastgoedportaal te bieden heeft. In VIM ontzorgt – deel 2 verklappen we de volgende 5 oplossingen:

 1. Leefbaarheid
  We laten u zien hoe makkelijk scores van Leefbaarheids enquetes, zoals USP, KWH, of Lemon, in VIM geïmporteerd en getoond kunnen worden.
 2. Analyse – tellingen
  Van veel data is het erg handig om te kunnen analyseren in klassenindelingen die op dat moment relevant zijn. Hoeveel woningen met een netto huur van > €600 heeft de corporatie eigenlijk? Of hoeveel complexen met eengezinswoningen hebben een mutatiegraad > 8%? We laten u zien hoe er in VIM klassen-indelingen kunnen worden gemaakt, inclusief tellingen.
 3. Data controle
  Wist u dat er in VIM een data controle zit van de basisdata? ‘Data op orde houden’ is vaak een lastig punt voor corporaties. Tijdens de Klantendag laten wij u de mogelijkheid zien om diverse logische checks te doen. Denk hierbij aan het controleren of de streefhuur niet hoger is dan de maximale huur of controleren of er wel een netto huur is ingevuld.
 4. Monitor
  In VIM Presentatie is het niet alleen mogelijk om data van het huidige jaar te tonen, maar er zijn ook zogenaamde Monitorschermen waarin data uit voorgaande jaren getoond kan worden. Dit wordt veel gebruikt voor data waarvan het relevant is om het verloop door de jaren heen te zien. Benieuwd wat de precieze mogelijkheden zijn? Wij vertellen het u op de Klantendag!
 5. Kaartmateriaal
  Een fraaie feature van het VIM Vastgoedportaal, is de mogelijkheid om bezit te presenteren in Google Maps. Het bezit is ingetekend op basis van de coördinaten van de BAG. Doordat het bezit is ingetekend, kun je exact op de kaart zien waar het bezit ligt. Tevens kan dit gebruikt worden voor het tonen van Analyse resultaten. Zo kan er met kleuren zichtbaar worden gemaakt welke energielabels de woningen hebben, wat de hoogte van de huur of de mutatiegraad is. Alle data die in VIM staat kunnen op de kaart worden gepresenteerd. Sinds kort is er een spectaculaire aanvulling gekomen op de Google Maps kaarten: Open Street Map. Deze kaart is gedetailleerder en heeft meer lagen dan de standaard google-kaart. Op deze achtergrond zie je gedetailleerder de omtrekken van bebouwing, de bijbehorende huisnummers of het grondgebruik, maar ook winkels, parken en ziekenhuizen zijn zichtbaar. Wij laten u de uitgebreide mogelijkheden zien op de Klantendag!

  Open Street map.png

Overige programma van de Klantendag
Naast dat wij u de brede mogelijkheden van het VIM Vastgoedportaal tonen, zijn er nog veel meer redenen om de Klantendag te bezoeken. Aan de hand van interessante gastsprekers, bijzondere klantcases en diverse thema's zullen we u informeren, inspireren en motiveren om nóg meer uit het model te halen. Overige thema’s die wij behandelen zijn:

 •         Wat is de doorontwikkeling van VIM; waar gaat het model naartoe en waar zijn we mee bezig?
 •         Van het Portfolio- en Assetmanagement model tot Huurdersportaal; hoe werkt de koppeling tussen de verschillende Archipel portalen in de praktijk?

Praktisch
Wanneer: donderdagmiddag 6 oktober 2016
Prijs: gratis voor klanten van Batavia Groep

Waar: Room Mate Aitana hotel in Amsterdam (op slechts 5 minuten van het Centraal Station)

Save the date!
Reserveert u alvast een plekje in de agenda op donderdag 6 oktober 2016?
Door onderstaand formulier in te vullen, kunt u zich nu alvast aanmelden voor de klantendag. Ook interessant voor een collega? Stuur dit bericht gerust door!

Benieuwd naar de overige 10 oplossingen die het VIM Vastgoedportaal biedt? Hou dan onze nieuws pagina in de gaten!  

 

<Macro: (,)>