Zes corporaties hebben de keuze gemaakt om Vastgoedportaal VIM van Batavia Groep te gaan implementeren. Daarmee stijgt het aantal corporaties dat met het Vastgoedportaal werkt uit tot boven de 45. Thuisvester, Wonen Zuid, Omnia Wonen, Huis & Erf, Sité Woondiensten en Wetland Wonen zijn de corporaties die het portaal gaan implementeren.

Informatie op een mooie, overzichtelijke manier presenteren

Franziska Selmeier, coördinator dynamisch vastgoedmanagement bij Wetland Wonen, zegt: "Wat ik een groot voordeel vind van Vastgoedportaal VIM is dat je heel veel informatie op een mooie, overzichtelijke manier kan presenteren. Van de kaartgegevens maken we bijvoorbeeld heel veel gebruik. De meeste mensen zijn heel visueel ingesteld. Als je een woning of een complex ziet op een Google kaart en op foto's, dan gaat het veel meer leven."

Informatievoorziening op orde

Steeds meer corporaties willen hun interne informatievoorziening ordenen. Excel-lijstjes zijn extreem foutgevoelig en niet beschikbaar voor alle corporatiemedewerkers. Vastgoedportaal VIM is er speciaal voor corporaties die vastgoedinformatie willen presenteren, ordenen, vastleggen én analyseren. Naast het gekozen beleid, maakt een corporatie álle relevante vastgoedinformatie gemakkelijk inzichtelijk via internet. Corporatiemedewerkers hebben alleen een werkplek met internet nodig om van het portaal gebruik te maken.


<Macro: (,)>