Af van losse Excel lijstjes
Kennemer Wonen is de 49e corporatie die met het VIM Vastgoedportaal aan de slag gaat. De corporatie is op zoek gegaan naar een portaal waarmee allerlei vastgoed gerelateerde informatie kan worden vastgelegd. Kennemer Wonen wil graag af van alle losse Excel lijstjes en verschillende bronnen waar de informatie in staat. De informatie komt niet alleen voor de medewerkers van Kennemer Wonen beschikbaar, maar wordt ook getoond op het Huurdersportaal.

Kennemer Wonen wil graag af van alle losse Excel lijstjes en verschillende bronnen

Tijdens de demonstratie in Alkmaar waren de medewerkers onder de indruk van de flexibiliteit van het product. Met een paar muisklikken kan een woningcartotheek worden gemaakt die ook direct zichtbaar is op het Huurdersportaal. De Google Maps integratie biedt Kennemer Wonen veel mogelijkheden op het gebied van het tonen van informatie over de woningen.

Zie hier een voorbeeld van de netto huur klassen in een bepaalde wijk:

Netto huur klasse Google Maps.png

Verder wil Kennemer Wonen het Vastgoedportaal ook gaan gebruiken om de Beheerplannen in te maken en te tonen. De medewerker zal hierdoor bij een mutatie in een overzicht alle relevante informatie zien:
- Wat is de strategie?
- Wat wordt de nieuwe huurprijs?
- Voor welke doelgroep is de woning?
- Wat moet er aan onderhoud gebeuren bij mutatie? Et cetera.

Vliegende startDirect na het tekenen van het contract tussen Kennemer Wonen en Batavia Groep begin mei, is het project gestart. Met een doorlooptijd van slechts 16 weken, inclusief vakantieperiode, wordt het VIM Vastgoedportaal in september 2015 opgeleverd!