Woonplus legt kennis op gestructureerde manier vast met Kennisbank
Met het oog op optimalisering en digitalisering zocht woningcorporatie Woonplus naar een manier om de beschikbare kennis en informatie op een eenvoudige wijze te presenteren aan medewerkers en klanten. Zoals bij vele organisaties, was veel van de kennis en informatie opgeborgen op verschillende plekken in de organisatie. Medewerkers zochten naar informatie in mappen en Excellijstjes of hadden de beschikbare kennis opgeslagen in het hoofd. Met de implementatie van de kennisbank van Batavia Groep kiest Woonplus voor een centrale verzamelplaats voor informatie die voor iedereen simpel te benaderen is. Projectleider Wonen, Casper Kouwenberg, legt uit waarom er is gekozen voor de Kennisbank van Batavia Groep.

Ervaring met VIM doorslaggevend
“Er zijn verschillende redenen waarom de keuze is gevallen op de Kennisbank van Batavia Groep. De voornaamste voordelen zijn het gemak in gebruik, een kennisbank met vulling en de heldere presentatie van data. Doorslaggevend was dat we goede ervaringen hebben met het VIM Vastgoedportaal, waarop de kennisbank naadloos aansluit. Daarnaast waren wij enthousiast over de eenvoudige en efficiënte wijze waarop de Kennisbank kan worden beheerd”, aldus Casper.

De voornaamste voordelen zijn het gemak in gebruik, een kennisbank met vulling en de heldere presentatie van data

Verwachtingen hoog gespannen
De verwachtingen van de Kennisbank zijn hoog gespannen. Casper: “Ik verwacht dat onze klanten veel gemak gaan ondervinden van de mogelijkheid om 24 uur per dag en 7 dagen per week antwoord te krijgen op de vragen die zij hebben. Daarnaast verwacht ik dat mijn collega’s door de Kennisbank ondersteund worden bij het snel en correct beantwoorden van vragen van klanten aan de telefoon, in de spreekkamer en tijdens een huisbezoek.”

Tip van Casper

Als tip aan andere woningcorporaties wil Casper meegeven: “Regel vooraf goed wie er verantwoordelijk is voor het beheer van de Kennisbank en wie er verantwoordelijk zijn voor het actueel houden van de kennis. Dit is geen karweitje dat je even tussendoor doet, maar maakt een wezenlijk onderdeel van je takenpakket uit en vraagt om continuïteit. En dat kost tijd en geld.”