Vraag van Bo-Ex

Bij Bo-Ex vroeg men zich af of de wijze waarop ze omgaan met hun vastgoed optimaal bijdraagt aan het behalen van hun doelen. Verkopen we wel de juiste woningen? In welke mate dragen investeringen in duurzaamheid bij aan betaalbaarheid? Als we een woning naast de Dom kunnen verkopen en daar drie woningen in Leidsche Rijn voor terug kunnen bouwen, moeten we dat dan wel - wat resulteert in meer woningen - of niet - wat meer segregatie in de binnenstad betekent - doen? 

Uitdaging

Voor Batavia Groep de taak om een geïntegreerd systeem voor Portfolio- en Assetmanagement (PAM) in te richten om zo een betere informatievoorziening rondom vastgoed te realiseren. Het zou mooi zijn als we in 2018 samen met de wethouder en onze huurders - met PAM op het scherm - komen tot de meest optimale keuzes voor de inzet van onze middelen. Transparant en in co-productie, iets wat helemaal past bij de corporatie van de toekomst.

Het resultaat

Batavia Groep heeft VIM en PAM met elkaar gecombineerd om zo het meest complete pakket voor informatie, analyse en beleidsvorming te creëren in de sector. Met PAM hoeft Bo-Ex niet langer onnodig gegevens te exporteren. Ook is er nu meer ruimte voor maatwerk en bevat het naast Portefeuille- en Assetmanagement nu ook een betere look and feel dan het vorige product. Door de optimale vastgoedsturing maakt het scherpere besluiten en verantwoording mogelijk en zorgt het voor meer transparantie.

Welke producten heeft Bo-Ex gekozen?

Vastgoed Informatie Model

Vastgoed Informatie Model

Portfolio-Assetmanagement Model

Portfolio-Assetmanagement Model
Wat Bo-Ex over ons zegt

Wat Bo-Ex over ons zegt

Het uiteindelijke besluit om met de software van Batavia Groep aan de slag te gaan, komt onder andere door het geïntegreerde aspect van PAM. We hebben daarnaast in de afgelopen jaren goede ervaringen overgehouden aan Batavia Groep zelf. Ze denken zeer klantgericht, bijvoorbeeld in de manier waarop wij mee konden denken bij de ontwikkeling van PAM. Met de keuze voor PAM geven wij invulling aan de wens om professioneler met ons vastgoed om te gaan.

Wouter Schepers Adviseur Strategie & Beleid

Al meer dan 50 corporaties werken met Batavia Archipel